Годжес - про ядерні погрози росії: путін та його оточення не схильні до самогубства

Годжес - про ядерні погрози росії: путін та його оточення не схильні до самогубства

Укрінформ
Колишній командувач військ США в Європі генерал Бен Годжес вважає ризик застосування росією ядерної зброї у війні проти України невисоким.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв’ю ВВС.

«Якщо росія зробить жахливу помилку, застосувавши тактичну ядерну зброю проти України, для Сполучених Штатів буде неможливим не відповісти. Їм доведеться відповісти, бо якщо вони цього не зроблять, росія може скоїти це знову», - сказав Годжес.

Він зауважив, що у разі м’якої реакції Сполучених Штатів на застосування росією ядерної зброї, інші країни, що мають ядерну зброю, також можуть застосувати її, «щоб утримувати в заручниках своїх сусідів».

«Для Білого дому, для адміністрації буде неможливо не відреагувати. І мій президент (Джо Байден – ред.) фактично сказав це днями у телеефірі, коли його про це запитали. Він сказав: Так, звичайно, ми відповімо. Я не буду розповідати вам як, але це змінить обличчя війни для росії. Це дуже сильна заява», - додав Бен Годжес.

Читайте також: «Може бахнути прямо там»: Резніков оцінив стан ядерного потенціалу рф

За його словами, багато варіантів відповіді США на такі дії росії можуть бути неядерними – наприклад, знищення Чорноморського флоту.

«І, звісно, кремль це знає. Тому, якщо вони це знають і усвідомлюють, що ми справді це зробимо, я вважаю малоймовірним, що вони справді застосують ядерну зброю. Я не вважаю, що путін і люди з його оточення, якими б злими вони не були, схильні до самогубства. І я думаю, що люди, які тримають президента путіна у владі, думають, що після нього буде життя, і що після нього буде росія», - зазначив генерал Годжес.

Читайте також: Україна серйозно сприймає ядерні погрози путіна - Подоляк

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау заявив, що відповідь на можливий ядерний удар рф по Україні має бути звичайними видами озброєнь, але дуже руйнівною для росії.

Фото: U.S. Embassy Kyiv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-