Україна серйозно сприймає ядерні погрози путіна - Подоляк

Україна серйозно сприймає ядерні погрози путіна - Подоляк

Укрінформ
Україна серйозно ставиться до погроз російських офіційних осіб вдатися до застосування ядерної зброї.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв’ю Associated Press, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

«Звичайно, Україна сприймає це серйозно, тому що ми розуміємо, з якою державою маємо справу», - сказав Подоляк.

Він пояснив, що погрози з боку росії викликають занепокоєння не лише в Україні, оскільки, за його словами, превентивний ядерний удар може створити прецедент для інших країн.

Читайте також: «Може бахнути прямо там»: Резніков оцінив стан ядерного потенціалу рф

«Якщо ядерна зброя буде використана зараз, у ХХІ столітті, цю скриньку Пандори ми не закриємо знову. Тому що є багато нестабільних політичних режимів, які скористаються цією ситуацією й почнуть спекулювати на ядерній зброї та намагатимуться використати її в тій чи іншій формі, оскільки вони думатимуть, що це допустимо», – сказав радник керівника ОП.

Як повідомлялося, 21 вересня президент рф оголосив «часткову мобілізацію» та проведення фейкових «референдумів» на тимчасово окупованих територіях України щодо їх приєднання до росії. Водночас путін вдався до прямих погроз щодо застосування ядерної зброї, якщо Україна спробує визволити свої території, загарбані російськими військами.

Читайте також: Відповідь на можливий ядерний удар рф має бути асиметрична, але нищівна - глава МЗС Польщі

Провідні країни світу, включаючи членів НАТО і ЄС, заявили, що не дозволять себе залякати, і застерегли кремль від ядерного шантажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-