«Може бахнути прямо там»: Резніков оцінив стан ядерного потенціалу рф

«Може бахнути прямо там»: Резніков оцінив стан ядерного потенціалу рф

Укрінформ
Ризики застосування росією ядерної зброї завжди є, однак стан її ядерного потенціалу викликає запитання.

Як передає Укрінформ, про це міністр оборони України Олексій Резніков заявив у інтерв’ю "Інтерфакс-Україна", коментуючи питання ядерної небезпеки.

«Ризики завжди є. Маючи такого сусіда з ядерним потенціалом, завжди є можливість, що він психане. Наскільки це у відсотках? Я не берусь сказати. Чи залишилися у них носії? Так, лишилися. Його можна донести і "Іскандерами", і "Калібрами", і літаками. Якої вони якості та стану – у мене запитання», - зазначив Резніков.

Він нагадав, що Україна віддала росії свій ядерний потенціал, і невідомо в якому стані він знаходиться в рф, чи його утилізували.

«Ми його весь віддали до Росії. Тому запитання: а в якому стані цей мотлох у Росії? Наші ракети "Сатана" у Росії ще на озброєнні, ми їх робили понад 40 років тому. І постає запитання: хто їх обслуговує, за якими документами і скільки років цим інженерам… Тому можна натиснути кнопку, але це може бахнути прямо там», - вважає міністр.

Читайте також: росія тримає на бойовому чергуванні у Чорному морі три носії ракет «Калібр»

Резніков також наголосив, що українців уже не можна залякати нічим, і західним партнерам так само варто припинити боятись росіян.

«Чи можна налякати українців? На мою думку, вже ні. Тому що за той жах, який росіяни несуть своїми ракетними обстрілами, "Градами", "Смерчами" і продовжують тероризувати міста – прощення їм не буде. Я завжди нашим західним партнерам говорю – перестаньте боятися росіян. Українці їх давно не бояться. Повірте, що їх можна бити. Ми вже їх б'ємо. Якщо ви хочете бути партнерами у цій перемозі, давайте сміливіше», - закликав Резніков.

Читайте також: Загарбники за добу обстріляли дев’ять регіонів України, є загиблі та поранені - зведення ОВА

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 29 вересня ліквідували близько 58 580 російських військових, з них 430 осіб - за минулу добу. Також українські воїни знищили 2325 ворожих танків (+13), бойових броньованих машин ‒ 4909 (+20), артилерійських систем – 1385 (+4), РСЗВ – 331 (+0), засобів ППО ‒ 175 (+0), літаків – 262 (+0), гелікоптерів – 224 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 995 (+6), крилатих ракет ‒ 246 (+4), кораблів / катерів ‒ 15 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 3751 (+9), спеціальної техніки ‒ 131 (+0). Найбільших втрат росіяни зазнали на Краматорському і Донецькому напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-