Абсолютно очікуваний захід: Резніков оцінив рішення путіна оголосити «чмобілізацію»

Абсолютно очікуваний захід: Резніков оцінив рішення путіна оголосити «чмобілізацію»

Укрінформ
Рішення кремля про часткову мобілізацію не стало несподіванкою для України, оскільки достеменно відомі масштаби втрат російських військ, однак жодні кроки кремля не зупинять Україну в прагненні звільнити свої території.

Як передає Укрінформ, про це міністр оборони України Олексій Резніков заявив в інтерв’ю Інтерфакс-Україна. 

«Оскільки його назвали "частковою" мобілізацією, логічно скоротити його до "чмобілізації". Це був абсолютно очікуваний захід і не був для нас новиною. Тому що ми достеменно знаємо реальні втрати російських військ. Ми можемо помилятися на відсотків 10, тому що є тіла, які просто згорають у танках, є тіла, які вони усе-таки забирають (так було принаймні в елітних підрозділах). Наші британські партнери відсотків на 10 занижують наші оцінки, але порядок цифр – 50 чи 55 тисяч убитих за час відкритої стадії російсько-української війни. Можна застосовувати будь-які коефіцієнти – 1:2, 1:3, але це реальні коефіцієнти вбитих до поранених. Вони втратили від 50 тисяч убитими та щонайменше 100 тисяч пораненими. Причому це були підготовлені вояки», - сказав Резніков.

Читайте також: білорусь готує місця для розміщення 20 тисяч мобілізованих із рф - розвідка

Він зазначив, що логічною була реакція військово-політичного керівництва кремля, який почав заповнювати ці втрати. Для цього везли людей із Далекого Сходу, з Балтійського флоту. Середній вік спецпризначенців, яких готували щонайменше 15 років і яких ЗСУ знищили, був 35 років, додав міністр.

Резніков вважає, що після псевдореферендумів і згаданої мобілізації кремль спробує залякати Захід своєю забороною Україні стріляти західною зброєю по юридично визначених територіях рф.

Читайте також: Резніков: Жоден бункер не захистить російських воєнних злочинців від покарання

Водночас міністр підкреслив, що Україна має повне юридичне право захищати свої території, хоч і тимчасово окуповані.

«Це тимчасово окуповані наші території. Це території України, визнані всіма, тож і HIMARS, і 155-й калібр продовжуватимуть деокуповувати наші землі. Не здивуюся, якщо 30 вересня вони їх «приєднають» до росії, а 1 жовтня оголосять "За царя, за батьківщину, за вітчизну!", воєнний стан чи стан війни, чим знімуть питання своєї "чмобілізації" – вона перестане бути частковою, а якийсь федеральний орган визначатиме, скільки потрібно домобілізувати, тому що "страшні укри нападають на росію". Для нас це нічого не змінює», - заявив Резніков.

Читайте також: Гуменюк каже, що свіжого «гарматного м'яса» рф на фронті поки немає

Як повідомлялося, 21 вересня президент рф путін підписав указ про часткову мобілізацію.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що росія використовує злочинну мобілізацію не лише для продовження страждань українців, а й з метою знищення представників корінних народів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-