У Євросоюзі підтвердили несумісність дій росії зі статусом постійного члена Радбезу ООН

У Євросоюзі підтвердили несумісність дій росії зі статусом постійного члена Радбезу ООН

Укрінформ
Позиція Євросоюзу щодо неприпустимості порушення Хартії ООН одним із постійних членів Ради Безпеки ООН, яку під час виступу з трибуни ГА ООН у Нью-Йорку оголосив президент Європейської ради Шарль Мішель, відображає позицію всіх країн Євросоюзу, які є членами ООН.

Про це у Брюсселі на брифінгу сказав речник ЄС Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Шарль Мішель як президент Європейської ради говорив від імені всіх держав Європейського Союзу. З лютого цього року, і навіть раніше, після незаконної анексії Криму та дестабілізації на сході України у 2014 році, росія продемонструвала, що вона не поводиться як відповідальний член міжнародного співтовариства. А з останніми погрозами щодо використання ядерної зброї, я думаю, росія дискредитувала себе тотально як постійний член Ради Безпеки ООН», - заявив Стано.

Він нагадав, що до числа постійних членів Радбезу ООН входять усього 5 держав. Для кожної з них це є привілеєм, що дозволяє робити все можливе для дотримання Хартії ООН та для того, щоб у світі перемагав мир, а не війна.

Читайте також: ЄС уважно слідкує за контактами між Сербією і росією

При цьому речник ЄС підкреслив, що питання організації роботи ООН, у тому числі щодо входження країн до РБ ООН, належить до внутрішніх процедур самої ООН, повноправними членами якої є всі держави Європейського Союзу.

Як повідомлялося, 23 вересня під час виступу на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку президент Європейської ради Шарль Мішель запропонував призупинити членство рф в Радбезі ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-