Голова Європейської Ради запропонував призупинити членство рф в Радбезі ООН

Голова Європейської Ради запропонував призупинити членство рф в Радбезі ООН

Укрінформ
Початок агресивної війни є приводом для відсторонення рф від участі в Раді безпеки ООН.

Таку думку висловив голова Європейської Ради Шарль Мішель на засіданні Генеральної асамблеї ООН 23 вересня, передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

Мішель вказав на те, що «гібридна війна» росії поєднує насильство із дезінформацією.

«Безпека росії роками «була під загрозою» – і я кажу це в лапках – з боку Заходу. Це неправда. Кремль намагається, я сподіваюся, даремно, мобілізувати весь світ проти уявного ворога. Абсолютно ніхто не погрожував, не атакував і не вторгався до росії. І ніхто, абсолютно ніхто в Європі не хотів конфлікту з росією», – заявив він.

Читайте також: Фейкові референдуми на окупованих територіях не змінять для рф нічого – Мішель

За оцінкою голови Європейської Ради, надійна багатостороння система вимагає взаємної довіри, натомість ООН наразі «не є достатньо інклюзивною або репрезентативною».

«Використання права вето повинно бути винятком. Але воно стало, як ми бачимо, стало правилом, і реформи потрібні негайно. І дозвольте мені поділитися з вами цим переконанням: коли постійний член Ради безпеки починає неспровоковану та невиправдану війну, війну, яку засудила Генеральна асамблея – це вимагає відсторонення від Ради безпеки, що, на мою думку, повинно бути автоматичним», – сказав Мішель.

Читайте також: Лубінець про реформу ООН: Країна-агресор має автоматично виключатися з організації

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня в Нью-Йорку розпочалися зустрічі високого рівня 77-ї Генасамблеї ООН за участі делегацій країн-членів на чолі глав держав та урядів. У четвер в штаб-квартирі ООН відбулося засідання Ради Безпеки щодо боротьби з безкарністю у зв’язку з російською війною в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-