Фейкові референдуми на окупованих територіях не змінять для рф нічого – Мішель

Фейкові референдуми на окупованих територіях не змінять для рф нічого – Мішель

Укрінформ
Спроби відмовити Україні у існуванні як незалежній суверенній державі існують лише у фантазіях путіна, тож жодні фейкові «референдуми» на тимчасово окупованих територіях України не змінять нічого ані для путіна, ані для росії.

Про це сьогодні у Нью-Йорку з трибуни Генеральної Асамблеї ООН заявив Президент Європейської Ради Шарль Мішель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вся російська брехня зараз стикається з моментом істини. Рік тому, на основі своїх історичних фантазій, володимир путін письмово заявив, що Україна, за його переконанням, не є нацією та не є самостійною державою. Це й досі залишається в основі його суджень, але ніхто зараз не дозволить себе цим дурити. Саме тому ці фейкові референдуми (на тимчасово окупованих територіях – ред.) – не змінять нічого», - зауважив Шарль Мішель.

Він назвав неприпустимими спроби російського президента погрожувати світу застосуванням ядерної зброї, а також перетворювати найбільшу в Європі атомну станцію на військову базу.

«Це має припинитися, це є неприйнятним. Ми підтримуємо зусилля Генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі з відновлення безпеки навколо Запорізької атомної станції», - наголосив Президент Європейської Ради.

Він зауважив, що ЄС не пропонує нікому робити вибір між Сходом та Заходом, між Півднем або Північчю. Але ЄС та кожна країна світу мають зробити свій вибір між правопорядком та правом сили.

«Є такий вибір, який має бути зроблений. Вибір Європейського Союзу, - це вибір на користь порядку, а не агресії, на користь співробітництва, а не погроз. Це вибір на користь верховенства права, а не права сильнішого», - додав Шарль Мішель.

Читайте також: G7 засудила псевдореферендуми на тимчасово захоплених українських територіях

Як вже повідомлялося, цього тижня у Нью-Йорку відбуваються заходи 77-мої сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-