Зеленський - до мобілізованих росіян: Здавайтеся в полон за першої ж нагоди

Зеленський - до мобілізованих росіян: Здавайтеся в полон за першої ж нагоди

Відео
Укрінформ
Президент України закликав росіян опиратися мобілізації, а тих, хто вже опинився на фронті, при першій можливості – здаватися в полон ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, частину якого виголосив російською мовою.

«Мы видим, что люди, в частности, в Дагестане начали бороться за свою жизнь. Мы видим, что они начинают понимать, что это вопрос об их жизни. Зачем их мужьям, братьям, сыновьям погибать на этой войне? На войне, которой хочет один человек. На войне против нашего народа, на нашей земле. Он же не посылает на войну своих детей.», - наголосив український лідер.

Зеленський закликав росіян боротись за те, щоб не відправляти «на смерть ваших детей – всех, кого могут забрать под эту преступную российскую мобилизацию».

«Ще раз хочу наголосити: вихід є. Не підкорятися злочинній мобілізації. Тікати. Або здаватися в український полон за першої ж нагоди. Що більше громадян російської федерації хоча б спробують захистити своє власне життя, то швидше закінчиться ця злочинна війна росії проти народу України», - підсумував Президент.

Читайте також: Розвідка - про мобілізацію в рф: Нам байдуже, бо справа не у кількості, а в якості

Як повідомлялося, 21 вересня президент росії путін заявив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Міністр оборони рф шойгу повідомив, що в її рамках будуть призвані 300 тисяч резервістів. Пізніше з'явилася інформація, що у засекреченому пункті відповідного указу путіна зазначено іншу кількість мобілізованих – 1-1,2 млн осіб.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-