Лубінець: росіяни тримали наших захисників у «одиночках», бо боялися їх

Лубінець: росіяни тримали наших захисників у «одиночках», бо боялися їх

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України із прав людини Дмитро Лубінець заявив, що росіяни тримали українських захисників у одиночних камерах, бо боялися їх.

Про це він заявив у ефірі українських телеканалів, відповідаючи на питання, передає кореспондент Укрінформу.

«Так, їх (українських захисників – ред.) боялися, бо вони – символи. Тобто, з одного боку, вони (росіяни – ред.) розуміли, що вони (українські військові – ред.) – символ мужності для України, - захисники Маріуполя, які по всім військовим канонам, давно мали б здатися, - а вони трималися», - заявив чиновник.

Читайте також: Операцію з обміну полоненими проводили одночасно у чотирьох країнах — Буданов

За його словами, росіяни не можуть зрозуміти, як так можна себе поводити, як поводили себе ці українські військові.

«І вони (росіяни – ред.) одразу розуміють, що вони (українські військові – ред.) – символ тепер боротьби усього українського народу, (то думають, що – ред.), їх (наших громадян – ред.) треба морально поламати – навіть не фізично. Тому до хлопців застосовували і тортури, і фізичне насильство, і ми це масово спостерігаємо», - уточнив він.

Читайте також: Полонені українці думали, що їдуть на етап чи чергове судилище – Монастирський

Як зазначив Лубінець, коли росіяни побачили, що це не діє на наших військових, то намагалися засунути їх у одиночні камери, та просто створити їм умови, щоб люди зійшли із розуму.

Окремо він, говорячи про обмін, який відбувся у середу, сказав, що емоції тоді всіх переповнювали.

«Коли хлопці вчора казали, яка там ситуація на фронті, то я навіть дістав телефон, (відкрив – ред.) діпстейт (сайт DeepStateMAP, мапа війни в Україні – ред.), і показував їм. І вони навіть йшли там по кожній області, поставили питання, хто де командуючий, а де стоїть наразі «Азов», скільки їх там тощо», - поінформував Лубінець.

Читайте також: Процес обміну наших громадян з рф надалі ставатиме ефективнішим - Лубінець

Як повідомлялося, 21 вересня в результаті обміну вдалося повернути з російського полону понад 200 українських захисників, у тому числі 124 офіцерів, а також 10 іноземців. російській стороні повернули підозрюваного у державній зраді України Віктора Медведчука та ще 55 військових рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-