Операцію з обміну полоненими проводили одночасно у чотирьох країнах — Буданов

Операцію з обміну полоненими проводили одночасно у чотирьох країнах — Буданов

Укрінформ
Операція з обміну полоненими 21 вересня відбувалася одночасно на території чотирьох країн.

Про це на брифінгу сказав керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, передає кореспондент Укрінформу.

"Загалом це черговий етап операції, яку ми проводимо на постійній основі, на жаль, з того моменту, як у нас почали з’являтися полонені. На даному етапі це найбільший обмін, який проведений за цей час війни. Загалом цей обмін проходив на території кількох країн - це територія України, кордон між Україною і росією, етап на території Республіки Польща, операція на території Турецької Республіки, операція на території Саудівської Аравії", - зазначив він.

Читайте також: Обмін полоненими відбувався у кількох місцях, була затримка на 7-8 годин

Буданов нагадав, що загалом в рамках цього обміну було звільнено 215 осіб. Серед них 118 нацгвардійців, з яких 108 - військовослужбовці полку “Азов”. Із підрозділів Військово-морських сил звільнено 50 військовослужбовців, з інших підрозділів ЗСУ — 22, з Держприкордонслужби — 9, Нацполіції — 9, підрозділів ТРО — 9, із СБУ — 1 співробітник, Держспецслужби транспорту — 1, Держмитслужби — 1, а також двоє цивільних. Серед перелічених 124 військовослужбовці - офіцерського складу особи, рядового і сержантського - 89. Загальна чисельність захисників із заводу «Азовсталь» - 188, поранених внаслідок теракту в Оленівці – 8. Визволено також 10 іноземців, з них — двоє громадяни США, 5 — Великої Британії, один громадянин Швеції, один громадянин Хорватії і один громадянин Марокко. Під так званим «слідством» перебували 46 осіб.

Читайте також: Повний список 215 захисників України, звільнених з російського полону

Буданов додав, що окрім складних перемовин з російськими представниками, необхідно було добитися синхронізації всіх етапів в усіх країнах.

Надалі, за його словами, обміни будуть продовжуватися.

"Ці обміни будуть продовжуватися і надалі. Ми повернемо абсолютно всіх наших громадян, ніхто не залишиться покинутим", - запевнив Буданов.

Як повідомлялося, 21 вересня в результаті обміну вдалося повернути з російського полону понад 200 українських захисників. Серед низ - п'ятьох командирів «Азова», які перебуватимуть у безпечних умовах у Туреччині.

російській стороні повернули підозрюваного у державній зраді народного депутата Віктора Медведчука та ще 55 військових рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-