росія може мобілізувати 300 чи 500 тисяч, але їй не виграти цю війну – Кулеба

росія може мобілізувати 300 чи 500 тисяч, але їй не виграти цю війну – Кулеба

Укрінформ
росії ніколи не виграти війну проти України, бо всі українці мають високу мотивацію захищати власну країну, чого не спостерігається серед росіян.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба під час засідання Ради Безпеки ООН міністерського рівня щодо боротьби з безкарністю у зв’язку з російською війною в Україні.

"путін оголосив мобілізацію, але що він реально оголосив перед усім світом – це свою поразку. Ви можете призвати 300-500 тисяч людей, але ви ніколи не виграєте цю війну. Сьогодні кожен українець – це зброя, готова захищати Україну та принципи, сформульовані у Статуті ООН", - сказав Кулеба.

Міністр пояснив, чому росія ніколи не переможе Україну: "24 лютого, коли росія напала на Україну з усіх напрямків, у перші 24 години десятки тисяч українців повернулися із-за кордону захищати свою країну. Те, що відбулося в перші 24 години після оголошення мобілізації президентом путіним, було протилежним: десятки тисяч росіян забронювали перельоти за кордон, щоб втекти з росії, багато рейсів було викуплено за лічені години".

Кулеба підкреслив, що росія зазнає краху та буде нести повну відповідальність за злочин агресії та воєнні злочини, злочини проти людяності та геноцид, які послідували після цього.

Читайте також: Мобілізація для рф коштуватиме ₽1,3 трильйона щорічно - ОП

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня президент росії владімір путін підписав указ про "часткову мобілізацію", міністр оборони рф сєргєй шойгу заявив, що в рф будуть мобілізовані 300 тисяч резервістів. Пункт указа про кількість осіб, які підлягають мобілізації, не опублікований

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-