НАТО продовжить надавати Україні всю можливу допомогу – адмірал Бауер

НАТО продовжить надавати Україні всю можливу допомогу – адмірал Бауер

Укрінформ
НАТО і союзники по Альянсу надаватимуть Україні військову допомогу так довго, як це буде необхідно.

Про це у Таллінні на пресконференції за підсумками зустрічі начальників оборони/начальників штабів країн-союзниць заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Начальники штабів також обговорили, як продовжуватимуть та збільшуватимуть підтримку з боку Альянсу для України. Боєприпаси, обладнання та тренування, які союзники та інші держави надають Україні , - все це привносить великі зміни на полі бою. Враховуючи успіхи України як на місцевості, так і в онлайн, можна говорити, що Україна фундаментально змінила сучасну війну. НАТО підтримуватиме Україну так довго, як це буде необхідно. Зима наступає, але наша підтримка залишатиметься непохитною», - сказав адмірал.

Читайте також: путіну доведеться переглянути цілі операції в Україні - розвідка США

Відповідаючи на запитання журналістів, чи готове НАТО розширити постачання для України найбільш сучасних систем західного озброєння, він зазначив, що країни-союзниці вже долучені до такої роботи.

Бауер нагадав, що НАТО підтримує Україну пакетом нелетальної допомоги, як це було погоджено під час саміту Альянсу у Мадриді. Разом із цим, країни-союзниці і не лише вони, роблять все можливе, щоб надати Україні необхідну зброю та військове обладнання, щоб підтримати її здатність до ведення боротьби з російським агресором. Наприклад, під час конференції щодо допомоги Україні у форматі Рамштайну взяли участь 50 країн, на 20 більше, ніж кількість союзників по НАТО.

«На початку (війни – ред.) акцент робився на системах озброєння пострадянського зразка. Це було простіше для українців, щоб отримати таку зброю та негайно скористатися нею. Це логічно. Зараз ми на фазі, коли дедалі більше західних систем передаються Україні, але це потребує тренування. Така робота триває. Військові тренуються, щоб не лише використовувати системи озброєння, а й забезпечувати їх регулярне обслуговування, що дуже важливо в умовах війни», - сказав керівник Військового комітету НАТО.

Читайте також: Міністри оборони країн НАТО зустрінуться у Брюсселі 13 жовтня

Він зауважив, що те озброєння пострадянського зразка, що було на оснащенні деяких країн-союзницю за великим рахунком вже використано. Таким чином, Україна продовжує отримувати дедалі більше західних систем озброєння, і цей процес уже став майже «автоматичним».

«Без сумніву, почалася нова ера для глобальної безпеки. Зрозуміло, що цей конфлікт є ширшим за Україну. Весь міжнародний порядок, оснований на правилах, знаходиться під атакою. Тож зараз це справа вільних та демократичних держав світу захистити його... Ми проходимо час викликів, час величезної невизначеності. Нам, як союзникам, надає сил той факт, що 3,2 млн наших військовослужбовців, жінок та чоловіків, а невдовзі їх стане більше, готові зробити все, щоб захистити кожен дюйм території Альянсу», - додав Бауер.

Як повідомлялося, 16-18 вересня в Таллінні проходить виїзна зустріч Військового комітету НАТО за участю військових керівників країн Альянсу.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-