Якщо Україна каже, що їй потрібні танки, їх потрібно дати – президентка Єврокомісії

Якщо Україна каже, що їй потрібні танки, їх потрібно дати – президентка Єврокомісії

Укрінформ
Україні необхідно надавати всю зброю, якої вона потребує, вважає президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Як передає Укрінформ, про це вона заявила в інтерв’ю Bild.

«Якщо вони кажуть, що їм потрібні бойові танки, то ми повинні поставитися до цього серйозно й надати їх. Україна точно знає, що їй потрібно для захисту життя і самозахисту, - сказала вона. - Я виступаю за те, щоб європейські держави постачали те, що насправді потрібно Україні. Адже українці доводять, що можуть захистити себе, якщо матимуть відповідні військові засоби».

Читайте також: Візити фон дер Ляєн щоразу відкривають новий етап у зближенні України та ЄС - Зеленський

Президентка Єврокомісії нагадала, що українці ведуть «цю боротьбу за всіх нас». Демократія має перемогти, саме тому так важливо, аби країна отримала всю необхідну зброю, додала вона.

За її словами, Україна також конче потребує фінансової підтримки.

«Їм потрібно в середньому 5 млрд на місяць, щоб підтримувати найнеобхідніше, платити лікарням, школам, солдатам чи, наприклад, утримувати поліцію, що також важливо в цій війні. І тут ЄС відіграє дуже важливу роль», - підкреслила вона.

Читайте також: Шмигаль та фон дер Ляєн обговорили інтеграцію України у внутрішній ринок ЄС

Фон дер Ляєн висловила тверде переконання, що Україна переможе у війні, бо «має колосальну мотивацію. Вони знають, за що воюють. І друзі у світі роблять все, аби Україна отримала правильні системи озброєння».

«путін має програти цю війну й відповісти за свої діяння, - підкреслила президент Єврокомісії. Вона вважає, що кремлівський очільник може постати перед судом.

На її думку, світ уже не боїться ядерного шантажу путіна і не піддасться на нього.

Читайте також: Фон дер Ляєн радить всім країнам Євросоюзу сприяти наданню військової техніки Україні

Як повідомляв Укрінформ, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн прибула з візитом до української столиці у четвер, 15 вересня, провівши зустрічі з керівництвом країни.

Після зустрічі Президент України Володимир Зеленський заявив, що черговий візит президентки Єврокомісії до України відкриває новий етап у зближенні нашої держави з Євросоюзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-