росіяни зосереджують військову техніку за 60 метрів від реактора на ЗАЕС - британська розвідка

росіяни зосереджують військову техніку за 60 метрів від реактора на ЗАЕС - британська розвідка

Укрінформ
російські війська розміщують свої бронетранспортери всього за 60 метрів від реактору № 5 Запорізької АЕС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Твіттері.

«21 серпня 2022 року супутникові зображення показали, що росія зберігає посилену військову присутність на місці з бронетранспортерами, розгорнутими в межах 60 метрів від реактора номер п’ять (ЗАЕС – ред.). російські війська намагалися приховати свої транспортні засоби, припаркувавши їх під підвісними трубами та металевими структурами», - заявили у відомстві.

У Міноборони додали, що росія готова використовувати будь-яку українську військову активність поблизу ЗАЕС у пропагандистських цілях.

«Поки росія продовжує військову окупацію ЗАЕС, основними ризиками для роботи реактора, ймовірно, залишаються збої в роботі систем охолодження реакторів, пошкодження резервного електропостачання або помилки працівників, які працюють під тиском», - зазначили у відомстві.

Читайте також: Попереджувальні вогні блимають: Гутерреш на Радбезі ООН застеріг від воєнних дій на ЗАЕС

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський на засіданні Ради безпеки ООН заявив, що місія МАГАТЕ якнайшвидше має взяти під постійний контроль ситуацію на Запорізькій атомній електростанції.

ЗАЕС є найбільшою атомною станцією в Європі. З 4 березня вона захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, обстрілюють прилеглу територію.

Читайте також: росія використовує ядерний об'єкт ЗАЕС як плацдарм для війни – Штати в ООН

Європейський Союз засуджує військову діяльність росії навколо Запорізької АЕС та закликає державу-агресора негайно передати контроль над станцією Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-