Попереджувальні вогні блимають: Гутерреш на Радбезі ООН застеріг від воєнних дій на ЗАЕС

Попереджувальні вогні блимають: Гутерреш на Радбезі ООН застеріг від воєнних дій на ЗАЕС

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш охарактеризував війну росії проти України як «сумну і трагічну віху», а також застеріг від воєнних дій на території Запорізької АЕС.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у середу на засіданні Ради Безпеки ООН, розповідаючи про свою нещодавню поїздку в Україну.

«Наслідки цієї безглуздої війни відчуваються далеко за межами України», - сказав Гутерреш, наголосивши на загостренні продовольчої та енергетичної кризи.

Також він вкотре висловив серйозне занепокоєння з приводу воєнних дій навколо Запорізької АЕС.

«Попереджувальні вогні блимають. Будь-які дії, які можуть поставити під загрозу фізичну цілісність, безпеку або збереження атомної станції, просто неприйнятні. Безпека станції має бути забезпечена, і станція знову повинна стати суто цивільним інфраструктурним об’єктом», - зазначив Гутерреш.

Читайте також: Світ ніколи не визнає спробу рф силою змінити кордони України – Штати на Радбезі ООН

Як повідомляв Укрінформ, 24 серпня Рада Безпеки ООН в рамках пункту порядку денного «Підтримання миру та безпеки України» розглянула наслідки піврічного вторгнення рф в Україну. На засіданні в режимі відеоконференції виступив Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-