У Німеччині вказали росії на неприйнятність судилища над захисниками Маріуполя

У Німеччині вказали росії на неприйнятність судилища над захисниками Маріуполя

Укрінформ
У посольстві Німеччини в Україні заявили, що поводження з українськими полоненими має відповідати нормам міжнародного права, а порушення цих правил росією є неприйнятним.

Про це диппредствництво заявило у Твіттері з приводу повідомлень про плани загарбників влаштувати "суд" над українськими військовополоненими у Маріуполі, передає Укрінформ.

«Німеччина підтримує право України на самооборону. Поводження з українськими військовослужбовцями, які потрапили в полон, має відповідати нормам міжнародного права. Порушення цих правил росією є неприйнятним», - зазначили у посольстві.

Раніше Управління Верховного комісара ООН з прав людини висловило у Твіттері стурбованість планами судити українських військовополонених у Маріуполі і нагадало, що згідно з міжнародним правом особи, які мають право на статус військовополоненого, мають імунітет учасника бойових дій і не можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності за участь у бойових діях.

Читайте також: Україна поінформувала партнерів про наміри рф вчинити судилище над захисниками Маріуполя

Як повідомлялося, Маріупольська міська рада 6 серпня заявила, що у тимчасово захопленому місті загарбники планують влаштувати судилище над українськими захисниками. Для цього на сцені Маріупольської камерної філармонії збирають тюремні клітки.

Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні 22 серпня зазначив, що у разі проведення так званого суду в тимчасово захопленому Маріуполі над українськими військовими будь-які переговори з рф стануть неможливими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-