росіяни облаштували камери у філармонії Маріуполя для судилища над військовополоненими

росіяни облаштували камери у філармонії Маріуполя для судилища над військовополоненими

Відео
Укрінформ
Маріупольська міська рада показала, як виглядають камери у філармонії, де російські загарбники хочуть зробити показовий «суд» над захисниками України.

Відповідне відео міськрада опублікувала на своєму Телеграм-каналі, передає Укрінформ.

«російські окупанти продовжують у Маріуполі підготовку до самосуду над нашими Героями. Так виглядають камери у філармонії, де хочуть зробити показовий суд над захисниками України», - йдеться у дописі під відео.

Як повідомлялося, у Маріуполі загарбники планують у вересні влаштувати показовий «суд» над українськими захисниками. На сцені Маріупольської камерної філармонії вони збирали тюремні клітки, діаметр арматури - 20 мм.

Маріупольський міський голова Вадим Бойченко закликав світ не допустити цього.

Понад 80 днів українські захисники тримали оборону Маріуполя. 16 травня за наказом вищого військового керівництва та під гарантії міжнародних гуманітарних організацій вони погодилися на евакуацію з заблокованого загарбниками меткомбінату «Азовсталь». Українські військові потрапили у в’язниці росії та «днр». Тривають перемовини про їх звільнення.

Читайте також: Штати в ОБСЄ заявили про ймовірну відповідальність росії за Оленівку

У ніч проти 29 липня на території колишньої колонії в окупованій Оленівці Донецької області у будівлі, де росіяни утримували українських військовополонених, стався потужний вибух. Загинули щонайменше 50 полонених.

За інформацією української розвідки, вбивство полонених в Оленівці скоїли найманці зі складу приватної військової компанії «Вагнер».

Читайте також: Теракт в Оленівці був спецоперацією рф проти постачання Україні зброї - ГУР

Україна поінформувала членів Ради Безпеки Організації Об‘єднаних Націй про воєнний злочин, скоєний російськими військами проти українських військовополонених у колонії у смт Оленівка.

Фото: Міськрада Маріуполя

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-