Естонія надішле Україні партію зброї, польовий шпиталь та допоможе з навчанням ЗСУ

Естонія надішле Україні партію зброї, польовий шпиталь та допоможе з навчанням ЗСУ

Укрінформ
У четвер естонський уряд схвалив ще один пакет військової допомоги Україні, в рамках якого Естонія направить більше озброєнь, зокрема міномети та протитанкові засоби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник ERR.

Крім того, Естонія планує підтримати навчання українських збройних сил, ініційоване Великою Британією, та у співпраці з Німеччиною надішле Україні ще один польовий шпиталь.

«Військова діяльність в Україні, як і раніше, має інтенсивний характер, і хоча дедалі більше західної зброї надходить на поле бою, наш моральний обов'язок продовжувати підтримувати Україну. Україна бореться за наші спільні цінності, і якщо ми ще маємо зброю для відправки українцям, ми маємо це зробити», — заявив міністр оборони Ханно Певкур.

Читайте також: В Естонії набрала чинності заборона на в'їзд росіянам із шенгенськими візами

За його словами, «крім озброєння, ЗСУ запросили у союзників більше підтримки у навчанні своїх збройних сил».

"Що стосується навчання, то безперечним козирем Сил оборони Естонії є підготовка резервістів до інтенсивної та конвенційної війни проти переважаючих сил противника, тобто до тієї війни, яку зараз веде Україна", - пояснив Певкур.

Він наголосив, що західний світ також має бути готовим до того, що росія вестиме інформаційну війну, поширюючи інформацію про втому Заходу та неефективність допомоги Україні.

І ця, і попередня конкретна допомога чітко показують, що ми не втомимося. Наші союзники також запевнили нас у своїй готовності допомагати українцям у їхній війні за свободу стільки, скільки потрібно», - сказав глава естонського Міноборони.

Читайте також: Естонія вже прийняла понад 51 тисячу біженців з України

Загалом Естонія надала Україні військову допомогу майже на 250 млн євро, у тому числі ракети протитанкового ракетного комплексу "Джавелін", гаубиці, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, різну ручну вогнепальну зброю з боєприпасами, транспортні засоби, засоби зв'язку, медичне приладдя, засоби індивідуального захисту, зокрема каски та бронежилети, а також пакети із сухими продуктами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-