Естонія вже прийняла понад 51 тисячу біженців з України

Естонія вже прийняла понад 51 тисячу біженців з України

Укрінформ
Станом на ранок 16 серпня Естонія прийняла 51 039 українських воєнних біженців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національне телерадіомовлення ERR.

За даними естонського Департаменту поліції та прикордонної охорони, у понеділок, 15 серпня, до Естонії прибули ще 290 воєнних біженців з України, зокрема 46 дітей. Для 139 осіб, які прибули до країни, вона є транзитним пунктом, оскільки люди мають бажання продовжити шлях до іншої країни. 151 особа залишилася в Естонії.

Читайте також: Естонія планує надати Україні додаткову військову допомогу – міністр оборони

Повідомляється, що у другому за величиною естонському місті Тарту в рамках міжнародної програми "Діти і війна" відкрилася група психологічної допомоги українським дітям, які пережили війну. Впоратися зі страхом і травмою їм допомагають досвідчені психологи з України.

Також стало відомо, що влада Тарту вирішила купити у підприємства Go Bus три автобуси, що були у використанні, та подарувати їх Львову. Ці автобуси для міжміського сполучення (44 сидячих і 13 стоячих місць), випущені 2013 року, залишалися в експлуатації до кінця червня. Вони перебувають у технічно справному стані, пройшли перевірку та готові до роботи. Для подарунка управа міста виділила Тартуському міському транспорту 29 800 євро із резервного фонду.

Читайте також: Туреччина з початку війни прийняла майже 280 тисяч українців, більшість уже повернулися

Раніше в естонському уряді заявили, що розроблено план, згідно з яким країна готова розмістити до 50 тисяч українських воєнних біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-