В Естонії набрала чинності заборона на в'їзд росіянам із шенгенськими візами

В Естонії набрала чинності заборона на в'їзд росіянам із шенгенськими візами

Укрінформ
Естонія о 00:00 18 серпня припинила пропускати російських громадян з шенгенськими візами, які видала країна. Рішення про цю заборону ухвалили ще 11 серпня.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Delfi.

Так, естонський уряд тиждень тому затвердив санкцію, яка обмежує видачу естонських віз громадянам росії, а також забороняє в'їзд росіянам, які мають видану Естонією візу і для яких метою відвідування країни є туризм, підприємництво, спорт чи культура.

«Ця санкція означає, що візи залишаться дійсними, але до власників віз будуть застосовані обмеження під час в’їзду до Естонії: їм не дозволять в’їхати до Естонії», — казав міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу.

Читайте також: Литва і Данія підтримують загальноєвропейську заборону на видачу віз громадянам Росії

Обмеження, запроваджене Естонією, не стосується росіян, яким шенгенські візи видали інші країни ЄС, а також співробітників російського посольства та членів їхніх сімей і людей, які безпосередньо перевозять вантажі та пасажирів.

Крім того, обмеження не стосуватиметься людей, які відвідують Естонію з гуманітарних міркувань або відвідують родича або партнера, який є громадянином Естонії або має дозвіл на довгострокове проживання. Також обмеження не стосується росіян, які постійно проживають в Естонії.

Читайте також: Прем’єр Латвії пояснив, як росіянам тепер продовжуватимуть посвідку на проживання

Нагадаємо: Латвія, Литва й Естонія підтримали обмежувальні заходи проти громадян росії. Напередодні президент Латвії Егілс Левітс закликав анулювати видані посвідки на проживання та візи тим громадянам рф, хто підтримує війну росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-