Влада рф почала формувати батальйон «добровольців» в Орловській області - ISW

Влада рф почала формувати батальйон «добровольців» в Орловській області - ISW

Укрінформ
На тлі гострої нестачі живої сили в центральній частині росії стартувала кампанія з рекрутизації «добровольців» в Орловській області.

Про це повідомляє у звіті за 10 серпня Інститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

«Орловська область сформує новий добровольчий батальйон для відправлення на Донбас»,- зазначається у документі із посиланням на останню заяву губернатора області.

Читайте також: У рф створили понад 40 «добровольчих» підрозділів для війни проти України - ЗМІ

Місцева влада заявила, що прийматиме у підрозділ осіб за бажанням від 18 до 60 років, пообіцявши «добровольцям» по 250 тисяч рублів при підписанні контракту на три місяці.

Також глава чеченської республіки кадиров оголосив про готовність перекинути з чечні в Україну до 9 тисяч військових, а також що 10 тис. резервістів «чекають свого часу».

Читайте також: росія може створити «добровольчі батальйони» лише з колонізованих народів - Данілов

Водночас зазначається, що посольство Узбекистану в росії попередило узбецьку діаспору, що будь-яка форма участі в російському вторгненні каратиметься ув’язненням до десяти років. Посольство нагадало, що узбецьке законодавство забороняє громадянам бути найманцями в бойових діях, і попередило узбеків уникати будь-яких «провокацій».

Читайте також: ISW: рф формує 3-й армійський корпус для війни в Україні та вже не приховує цього

Як повідомлялося раніше, окупаційна влада рф в українському Маріуполі намагається провести приховану мобілізацію та розсилає людям текстові повідомлення про винагороду до 300 тисяч рублів за підписання контракту на військову службу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-