У рф створили понад 40 «добровольчих» підрозділів для війни проти України - ЗМІ

У рф створили понад 40 «добровольчих» підрозділів для війни проти України - ЗМІ

Укрінформ
У регіонах рф з весни 2022 року створили понад 40 "добровольчих" підрозділів для участі у війні проти України.

Про це повідомляє газета "Комерсант", передає Укрінформ.

За інформацією видання, такі формування створено у двох десятках регіонів. У деяких формують один підрозділ, в інших – по два-три та більше. В одних випадках - це мотострілкові, танкові чи артилерійські батальйони і роти, в інших – підрозділи підтримки. Найчастіше їх формують виключно з жителів одного регіону.

Учасники "добровольчих" підрозділів підписують із міністерством оборони договори на термін від декількох місяців і набувають статусу контрактників.

Обіцяні їм виплати різняться: в Омській області обіцяють зарплату 130 тисяч рублів, в інших регіонах — понад 200 тисяч, а в Пермському краї пропонують щонайменше 300 тисяч рублів. Крім того, контрактникам обіцяють різні виплати за "успішне ведення бойових дій" та добові у розмірі 8000 рублів "за кожен день наступу".

Читайте також: ISW: рф формує 3-й армійський корпус для війни в Україні та вже не приховує цього

Поінформований федеральний чиновник заявив, що загони створюють за територіальною ознакою, оскільки так зручніше працювати з "добровольцями". При цьому регіональну владу, за його словами, просили допомогти з інформаційною підтримкою, фінансами і збиранням коштів на додаткове матеріально-технічне забезпечення.

У липні американський Інститут вивчення війни повідомив, з посиланням на російські ЗМІ та блогерів, що кремль доручив владі регіонів набрати як мінімум по одному батальйону "добровольців" замість того, щоб оголосити загальну мобілізацію.

Одночасно з формуванням "добровольчих" підрозділів у росії також створюють підрозділи з ув'язнених, яких залучають до ПВК "Вагнер". Засудженим пропонують стати учасниками війни в обмін на гроші й помилування.

Читайте також: росія формує поблизу України ще одне ударне угруповання — розвідка

Як повідомлялося, за даними розвідки, росія формує третій окремий армійський корпус для того, щоб застосувати його проти України.

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують міста і села України, вбивають мирне населення. Збройні сили рф зазнають великих втрат. За даними Генштабу ЗСУ, на 8 серпня вони становили 42 340 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-