ISW: рф формує 3-й армійський корпус для війни в Україні та вже не приховує цього

ISW: рф формує 3-й армійський корпус для війни в Україні та вже не приховує цього

Укрінформ
росія перестала приховувати формування 3-го армійського корпусу для війни в Україні, до якого набирають чоловіків у віці від 18 до 50 років без обов'язкового військового досвіду.

Про це пишуть експерти американського Інституту вивчення війни (ISW) у черговому зведенні, передає Укрінформ.

В ISW вказують, що в Україні уже давно говорять про створення росією нового військового корпусу чисельністю до 15 500 осіб у межах Західного військового округу з базою в Муліно (Нижньогородська область), але підтвердження від росії поки що не було.

Читайте також: Чого варте «нове» російське «гарматне м’ясо»: дайджест пропаганди РФ за 3 серпня

5 серпня російський пропагандист Олександр Коц відкрито написав про те, що у Самарській області набирають добровольців у новий батальйон, і зазначив, що батальйон увійде до складу 3-го армійського корпусу. Туди беруть чоловіків віком від 18 до 50 років, які мають принаймні середню або середню освіту, в тому числі без попереднього військового досвіду.

Губернатор Омської області Олександр Бутков також повідомив, що Омська область продовжує формування трьох добровольчих батальйонів — "Іртиш", "Авангард" і "Омь" — для перекидання на Донбас і надання інженерної, медичної та матеріально-технічної підтримки.

Читайте також: У США представили новий законопроєкт про визнання росії спонсором тероризму

Нагадаємо: росія формує добровольчі батальйони на війну в Україні в чотирьох областях. Це Новосибірська, Саратовська, Ульяновська і Курганська області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-