Обстріли ATACM стануть для російської армії непосильним тягарем – радник Залужного

Обстріли ATACM стануть для російської армії непосильним тягарем – радник Залужного

Укрінформ
Утримання армії, яка не контролює небо і піддаватиметься обстрілам ATACM (американський оперативно-тактичний комплекс з балістичною ракетою – ред.) у будь-якому місці на захоплених територіях, ймовірно, виявиться для російської армії тягарем, який вона не здатна нести.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав спеціальний радник головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, ветеран збройних сил США Ден Райс.

На його думку, росії стає все важче вести війну в Україні, яка зробила відмінну роботу, завдаючи ударів по пунктах управління, складах постачання та скупченнях військ.

Райс додав, що система матеріально-технічного забезпечення російської армії вимагає наявності централізованих складів, що пояснюється «палетним» типом матеріально-технічного забезпечення, що робить склади чудовими мішенями для високоточних HIMARS та M777.

«Якщо – і, сподіваюся, коли – Україна отримає ракети ATACM, росії буде ніде в Україні сховати ані свої системи командування та управління, ані склади постачання», - підсумував радник Залужного.

Райс також зауважив, що ATACM стріляють зі стандартної платформи HIMARS M142 або платформи M270 і працюють до 300 км.

Читайте також: російську армію слід визнати терористичною організацією – радник Залужного

«Між НАТО та Україною має бути домовленість, що жодні ATACM не запускатимуться за межі території України. Утримання армії, яка не контролює небо і буде піддаватися обстрілам в будь-якому місці на окупованих територіях, ймовірно, виявиться для російської армії тягарем, який вона не здатна нести», - акцентував радник.

Як повідомляв Укрінформ, посол України у США Оксана Маркарова заявила, що Україна обговорює з США всі спроможності для постачання нових видів озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-