російську армію слід визнати терористичною організацією – радник Залужного

російську армію слід визнати терористичною організацією – радник Залужного

Укрінформ
Усю російську армію слід визнати терористичною організацією, адже вона, ймовірно, вбила більше людей, ніж усі терористичні організації разом узяті.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав спеціальний радник Головнокомандувача ЗСУ, ветеран збройних сил США Ден Райс.

«Погоджуюсь на 100%, що росія має бути включена до списку держав-спонсорів тероризму, приєднавшись до Куби (2021), Північної Кореї (2017), Ірану (1984) та Сирії (1979). Водночас всю російську армію слід визнати терористичною організацією», - заявив він.

Радник Головнокомандувача зауважив, що жодна терористична організація, такі як ІДІЛ, Аль-Каїда, ХАМАС, Хезболла, ФАРК, Боко Харам тощо, не вбила стільки невинних мирних жителів, як російська армія за останні два десятиліття в Чечні, Сирії, Грузії, сході України, Криму, а також під час повномасштабного вторгнення в Україну у 2022 році.

«російська армія, ймовірно, вбила більше, ніж усі ці терористичні організації разом узяті, тому, звичайно, її слід позначити тим самим ярликом. Керівництво військами з боку путіна та його генералів є жахливим, і це викликає огиду всього світу – дії путіна, дії та стратегії його командування, а також поведінка російських військових в Україні. Довгий список терористичних дій державного рівня проти народу України – добре задокументований та відомий світовій спільноті», - наголосив Райс.

Читайте також: Унаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 359 дітей

Як повідомляв Укрінформ, 28 липня Верхня палата американського Конгресу одноголосно прийняла резолюцію, що закликає Державний департамент США визнати рф державою - спонсором тероризму.

За інформацією The New York Times, державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що не готовий ухвалити рішення про визнання росії державою-спонсором тероризму, незважаючи на відповідну резолюцію Сенату США, оскільки це може примусити США запровадити санкції проти деяких із союзників США та ускладнить подальші дипломатичні контакти з росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-