Українські генерали подивились, як бійці ЗСУ проходять вишкіл у Британії

Українські генерали подивились, як бійці ЗСУ проходять вишкіл у Британії

Фото
Укрінформ
Підготовлені у Великій Британії українські військовослужбовці показують результат на полі бою.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство оборони України повідомляє у Фейсбуці.

«Відбувся робочий візит заступника головнокомандувача Збройних сил України генерал-лейтенанта Євгена Мойсюка та командувача об'єднаних сил Апарату головнокомандувача ЗСУ генерал-майора Едуарда Москальова до Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії. Вони ознайомилися із організацією та проведенням військових навчань українських захисників, яке відбувається в рамках програми підготовки українських воїнів під керівництвом Сполученого Королівства», - ідеться в повідомленні.

Мойсюк і Москальов зустрілися з начальником штабу польової армії збройних сил Великої Британії генерал-майором Коліном Вейром. Українські та британський військові командири обговорили проведення підготовки військовослужбовців ЗСУ, визначили пріоритети та досягнення, здобуті у рамках військових навчань.

Читайте також: Українські моряки тренуються в Британії керувати кораблями протимінної боротьби

«Допомога від Великої Британії у підготовці українських воїнів є надзвичайно важливою для України. Ми цінуємо дружбу із Сполученим Королівством і дякуємо за те, що вони роблять для того щоби українці чинили опір російському агресору. Підготовлені у Великій Британії українські військовослужбовці показують результат на полі бою», - зазначив Мойсюк.

Також українські генерали відвідали заняття з бойового вишколу українських підрозділів. Вони, зокрема, ознайомилися із вогневою підготовкою, де військовослужбовці опановують ведення вогню стрілецькою зброєю та тактичною підготовкою, де відпрацьовуються навички стрільби у складі підрозділу і тактики пересування на полі бою.

Навчання українських військовослужбовців відбуваються за сценарієм, спеціально прописаним фахівцями Великої Британії. Уся увага зосереджена на стрільбі та оборонних діях, психологічній витримці, правильних діях з евакуації поранених.

Як зазначається, за результатами візиту керівництва Збройних сил України до Сполученого Королівства сторонами були висловлені пропозиції, вектор розвитку майбутніх ротацій українських військових, акценти, на які слід звертати максимальну увагу у бойовій підготовці.

Як повідомлялось, Сполучене Королівство запропонувало навчити до 10 000 українських військовослужбовців бойовим навичкам, щоб допомогти їм протистояти рф на полі бою.

Програма є частиною постійного зобов’язання Сполученого Королівства підтримувати Україну в її боротьбі проти неспровокованого вторгнення росії, і наразі становить понад 2,3 мільярда фунтів стерлінгів військової допомоги та включає понад 5000 одиниць легкого протитанкового засобу нового покоління NLAW (Next Generation Light Anti-tank Weapon) та реактивних системи залпового вогню M270.

Близько 1050 британських військовослужбовців буде задіяно під час виконання програми, яка проходитиме на об’єктах Міністерства оборони на північному заході, південному заході та південному сході Сполученого Королівства. Кожен курс триватиме кілька тижнів і проводитиметься підрозділами 11-ї бригади сприяння силам безпеки.

Читайте також: Генштаб показав, як військові ЗСУ проходять навчання у Британії

Уряд Сполученого Королівства оперативно закупив автомати АК для програми навчання, тобто українські солдати зможуть тренуватися зі зброєю, яку вони використовуватимуть на передовій.

Сполучене Королівство також надало одяг та спорядження для підтримки українських воїнів у їхньому навчанні та поверненні в Україну.

Сполучене Королівство має довгу історію підтримки українських військовослужбовців у рамках операції ORBITAL, під час якої з 2015 по 2022 рік було підготовлено 22 000 українців. Нова програма спиратиметься на цей успіх і продемонструє незмінне лідерство Сполученого Королівства у відповіді на військові вимоги України з розвитком війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-