Франція про жах в Оленівці: воєнні злочини не можуть бути безкарними

Франція про жах в Оленівці: воєнні злочини не можуть бути безкарними

Укрінформ
Франція висловлює жах у зв’язку з повідомленнями про вбивства та катування українських військовополонених у колонії в Оленівці, під охороною російської федерації.

Про це йдеться у пресрелізі МЗС Франції, передає Укрінформ.

“Якщо ця інформація підтвердиться, то винуватці та всі особи, відповідальні за такі злочини, які грубо порушують міжнародне гуманітарне право, повинні будуть відповісти за свої дії”, - наголошують в МЗС Франції.

У пресрелізі підкреслюється, що оскільки воєнні злочини не можуть бути безкарними, Франція активно співпрацює як з українськими судовими органами, так і з Міжнародним кримінальним судом.

Читайте також: Президент обіцяє, що всіх причетних до убивства полонених в Оленівці знайдуть

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом обстрілу російськими військами Оленівки Донецької області, унаслідок чого загинуло близько 40 та поранено 130 осіб.

За даними Генерального штабу ЗСУ, російські військові зумисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені.

Читайте також: Проти полонених в Оленівці ймовірно використали термобаричну зброю - InformNapalm

За інформацією української розвідки, вбивство українських полонених у тимчасово окупованій Оленівці здійснили найманці зі складу приватної військової компанії "Вагнер".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-