Проти полонених в Оленівці ймовірно використали термобаричну зброю - InformNapalm

Проти полонених в Оленівці ймовірно використали термобаричну зброю - InformNapalm

Фото
Укрінформ
Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm вважає, що проти українських полонених у тимчасово окупованій Оленівці Донецької області, ймовірно, була використана термобаричну зброю.

Про це повідомляється на Телеграм-каналі спільноти, передає Укрінформ.

"Це не була ракета GMLRS. Це була термобарична зброя. Це влаштувала росія і зробила це (як завжди) некомпетентно", - вважають в InformNapalm.

Розслідувачі також наголошують, що утримання військовополонених так близько до фронту порушує статтю 19 Третьої Женевської конвенції, що робить це військовим злочином.

"Оленівка розташована приблизно за 15 км від лінії фронту. Вражати ціль так близько рідкісними і дорогими ракетами GMLRS великої дальності, коли можна використовувати 105-мм артилерійські снаряди, які коштують близько 0,4% від ракети GMLRS, немає сенсу”, - ідеться у повідомленні.

InformNapalm наголошує, що Оленівка була відомим табором військовополонених "днр" і концтабором (і десятиліттями виправною колонією).

“Треба бути оманливим російським тролем чи пропагандистом, щоб повірити, що Україна уразить цю ціль”, - наголошують розслідувачі.

Читайте також: «Азов» розцінює удар по Оленівці як акт публічної страти - заява полку

Як повідомляв Укрінформ, радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович заявляв, що на думку спеціалістів-піротехніків, які проаналізували російське відео з Оленівки, картина більше схожа на підрив речовини з високою температурою горіння всередині самої будівлі, ніж на результат обстрілу.

За інформацією української розвідки, вбивство українських полонених у тимчасово окупованій Оленівці Донецької області здійснили найманці зі складу приватної військової компанії "Вагнер".

Було вбито близько 50 полонених українських захисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-