«Азов» розцінює удар по Оленівці як акт публічної страти - заява полку

«Азов» розцінює удар по Оленівці як акт публічної страти - заява полку

Відео
Укрінформ
Полк "Азов" розцінює масове вбивство українських військовополонених в Оленівці як акт публічної страти, який росія вчинила від безкарності.

Про це у відеозверненні заявив т.в.о. командира полку "Азов" майор Микита Надточій (Раз-Два), передає Укрінформ.

"Ми розцінюємо удар по Оленівці як акт публічної страти. росія здійснила його від безкарності. Вони звикли, що їх ніхто не притягне до відповідальності, навіть за відкрите порушення законів, звичаїв і правил ведення війни. Тому ми, "Азов", Україна як держава і весь цивілізований світ боляче дамо відсіч, щоб росія це запам'ятала раз і назавжди", - сказав т.в.о. командира полку "Азов".

За його словами, "азовці" з'ясовують імена виконавців та організаторів страти полонених і вже мають попередню інформацію, але поки що не готові її озвучувати.

"Ми знайдемо їх, де б вони не перебували: на окупованих територіях України, в росії чи в третіх країнах. Україна як держава забезпечить справедливе покарання. Я хочу нагадати путіну, який особисто несе відповідальність за цей злочин, що в домі повішеного про мотузку не говорять", - заявив Надточій.

Читайте також: російські дипломати офіційно закликали стратити «азовців» - в ОП відреагували

За його словами, росія "добу брехала про українську армію, а сьогодні підтвердила свій злочин заявою посольства".

"росія думає, що вбила "Азов", стратила, але "Азов" тепер - вся країна, кожен українець тепер буде мстити за кожного нашого замученого і вбитого побратима", - наголосив Надточій.

Читайте також: ООН готова допомогти розслідувати трагедію в Оленівці

Звертаючись особисто до путіна, т.в.о. командира полку "Азов" заявив, що і сам тиран, і його прихвосні будуть покарані і засуджені в міжнародних судах.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом обстрілу російськими військами Оленівки Донецької області.

За даними Генерального штабу ЗСУ, російські військові зумисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені.

Читайте також: Теракт у Оленівці: Україна вимагає міжнародного розслідування та чекає від рф список жертв

За інформацією української розвідки, вбивство українських полонених у тимчасово окупованій Оленівці Донецької області здійснили найманці зі складу приватної військової компанії "Вагнер".

Президент Володимир Зеленський у відеозвернені заявив, що теракт в Оленівці, унаслідок якого було вбито понад 50 полонених українських захисників, є черговим підтвердженням того, що росія – держава-терорист.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-