Президент обіцяє, що всіх причетних до убивства полонених в Оленівці знайдуть

Президент обіцяє, що всіх причетних до убивства полонених в Оленівці знайдуть

Відео
Укрінформ
Усі причетні до убивства наших військовополонених у Оленівці будуть знайдені.

Про це зазначив у своєму відеозверненні за підсумками 157-го дня війни президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

“Усі докази злочину окупантів у Оленівці будуть зібрані. Всі винні – хто погоджував, хто організовував, хто підривав людей – будуть знайдені”, - сказав він.

Водночас він наголосив, що цього замало. За словами президента, необхідне

юридичне визнання росії державою-терористом, зокрема, визнання від Держдепу США. Потрібне не як політичний жест, а як дієвий захист вільного світу.

“Таке рішення автоматично ускладнить існування для держави-терориста, автоматично розірве різноманітні політичні та бізнесові зв’язки, які в іншому разі Росія зберігатиме. Це все одно доведеться робити – питання лише в часі та у форматі ухвалення рішення. І що швидше це буде, то менше зла росія встигне зробити”, - зазначив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом обстрілу російськими військами Оленівки Донецької області, унаслідок чого загинуло близько 40 та поранено 130 осіб.

Читайте також: Проти полонених в Оленівці ймовірно використали термобаричну зброю - InformNapalm

За даними Генерального штабу ЗСУ, російські військові зумисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені.

За інформацією української розвідки, вбивство українських полонених у тимчасово окупованій Оленівці здійснили найманці зі складу приватної військової компанії "Вагнер".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-