Штати прискорюють передачу зброї Україні - Пентагон

Штати прискорюють передачу зброї Україні - Пентагон

Укрінформ
Сполучені Штати докладають зусиль, аби якомога швидше передати Україні озброєння й техніку, у тому числі системи HIMARS, з останнього пакета оборонної допомоги, про який було заявлено минулого тижня.

Про це повідомили у Пентагоні за результатами телефонної розмови міністрів оборони України та США, передає власний кореспондент Укрінформу.

Зазначається, що співрозмовники обговорили результати недавньої зустрічі Контактної групи з питань оборони України (так званий «Рамштайн-4»), а також поточну допомогу нашій країні у сфері безпеки, включно з недавнім зобов’язанням США надати системи HIMARS.

Ллойд Остін запевнив Олексія Резнікова, що «Сполучені Штати намагаються якомога швидше доставити обладнання в Україну».

Під час переговорів також було домовлено підтримувати тісну координацію.

Читайте також: Україні потрібна оборонна підтримка у найближчі 3-6 тижнів - голова комітету в Конгресі США

Як повідомляв Укрінформ, минулої п’ятниці адміністрація президента США оголосила про виділення нового пакета допомоги, який включає $175 мільйонів з фонду президентських повноважень та ще близько $95 мільйонів на закупівлю озброєння. За ці кошти в Україну передадуть чотири додаткові системи ракетного залпового вогню HIMARS, 580 безпілотних літальних апаратів Phoenix Ghost, а також 36 тисяч боєприпасів та іншу техніку й обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-