Литовська компанія передає ЗСУ чотири протидронні системи

Литовська компанія передає ЗСУ чотири протидронні системи

Укрінформ
Велика литовська група підприємств паперової та деревної промисловості АТ Grigeo, яка має виробництво в Україні, передасть українській армії чотири протидронні системи, що виробляються в Литві, вартістю 60 тис. євро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

«Новий пакет допомоги ми підготували з працівниками під час традиційного літнього свята. Оскільки працівники нашого українського підприємства через війну приїхати не могли, ми спільно вирішили їх підтримати. Тому від їх імені посилаємо необхідне підкріплення на фронт. Почавши надавати допомогу від самого початку війни, ми продовжимо це, скільки буде потрібно. І сподіваємося вже наступного року прийняти свою команду українців, традиційно в Литві», – сказав президент Grigeo Гінтаутас Пангоніс.

Протидронні системи, прозвані українцями "литовськими гарматами", виробляє литовське товариство NT Service. Їх придбання та доставку на фронт Grigeo здійснює спільно з міжнародною волонтерською організацією, створеною в Литві, Blue/Yellow.

Після нападу на Україну товариство вже виділило 35 тис. євро гуманітарної допомоги в Україні – на продукти харчування, засоби гігієни, придбання інших потрібних речей людям, які постраждали від війни.

Читайте також: Польща передала Україні танки PT-91Twardy

У співпраці з литовським Червоним Хрестом Grigeo безоплатно виготовляє упаковку для гуманітарної допомоги. В Україні діє товариство з виробництва гофрованого картону Mena Pak, яке належить групі підприємств. Призупинивши роботу у перший день війни, у травні товариство відновило виробництво.

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста і села України, вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-