Польща передала Україні танки PT-91Twardy

Польща передала Україні танки PT-91Twardy

Укрінформ
Польща передала Україні партію танків PТ-91 Twardy ("Твердий").

Таку інформацію оголосив речник Агенції озброєння Міноборони Польщі Кшиштоф Платек, передає Укрінформ.

“Нестачу танків, яка з’являється у Польщі після передачі Україні понад 200 танків Т-72 і певної кількості танків PТ-91 Twardy, не можу назвати їх кількість, буде повністю компенсовано, навіть із надлишком”, - заявив Платек.

Передачу Польщею Україні партії танків підтвердив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. У Твіттері він написав, що танки PT-91 Twardy MBTs “вже в Україні”. Єрмак також подякував польським друзям за допомогу.

Читайте також: Польща вбачає у військовій допомозі Україні гарантію своєї безпеки — Зварич

Танк PT-91 Twardy створено в Польщі на базі T-72M1. Найбільші технічні зміни у польському танку порівняно з Т-72 - поява системи керування вогнем DRAWA й активної броні власної розробки ERAWA. Виробництво цього типу танка в Польщі велося з 1995 по 2002 роки. Загалом за цей час для потреб ЗС Польщі було вироблено 232 танки PT-91 Twardy.

Як повідомлялося, Польща раніше передала Україні 240 модернізованих танків T-72 та понад 100 БТРів для протидії збройній агресії росії. Натомість РП замовила у США 250 нових танків Abrams та 116 танків Abrams старшої генерації. Крім того, Польща замовила у Південної Кореї щонайменше 180 танків K2.

Фото: Твіттер Андрія Єрмака

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-