Україні потрібні сучасніші комплекси ППО - Повітряні сили

Україні потрібні сучасніші комплекси ППО - Повітряні сили

Укрінформ
Із наявним озброєнням українська протиповітряна оборона успішно ліквідовує 50% крилатих ракет, для більш ефективного їх знищення потрібне сучасне озброєння.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказав речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

“Питання в тому, що неможливо збити 100% ракет, це має бути велика удача. Тому якщо нам будуть надані партнерами ті засоби, які нам обіцяють, NASAMS і IRIS і, можливо, інші, можливо, ми зможемо більш ефективно реагувати на загрози щодо крилатих ракет", - сказав Ігнат.

Наразі, за його словами, на південному напрямку українське ППО працює доволі ефективно — до 50% випущених ракет, зокрема "Калібр", знищується.

Читайте також: «Бук» і «С-300»: у ЗСУ розповіли, які ракети і чим збивають найчастіше

Ігнат пояснив, що наразі на озброєнні української армії перебувають протиповітряні комплекси, які розроблялися в 60-х, 70-х, 80 роках ХХ сторіччя.

Він наголосив, що сучасні західні комплекси протиповітряної оборони мають потужніший маневр і дозволять суттєво посилити наявні системи протиповітряної оборони.

“Виявлення цілей, їх знищення напряму залежить від сучасного обладнання”, - сказав Ігнат.

Він додав, що ракети, які вранці 23 липня було випущено по Одесі, ймовірно, летіли з Севастопольської бухти. Ці ракети мають дальність польоту до 2,5 тисяч кілометрів.

Читайте також: МЗС: Ракетний обстріл порту Одеси – це плювок путіна в обличчя Гуттерішу та Ердогану

"Зрозуміло, що в контексті того, що відбувається з українським зерном, було завдано удару саме там, де зерно. Тому бачимо, чого вартують домовленості з країною-терористом", - сказав Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 23 липня по Одеському морському порту було завдано ракетного удару. Сили протиповітряної оборони знищили дві ракети "Калібр".

Напередодні, 22 липня, в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів.

Вона передбачає створення демілітаризованих гуманітарних коридорів для вивезення продовольства з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-