Заміновані ЗСУ сховища радіоактивних відходів - ЦПД спростував чергові фейки роспропаганди

Заміновані ЗСУ сховища радіоактивних відходів - ЦПД спростував чергові фейки роспропаганди

Укрінформ
Нібито заміновані ЗСУ сховища радіоактивних та хімічних відходів - серед фейків, що їх поширила цієї доби російська пропаганда.

Про це Центр протидії дезінформації при РНБО повідомляє у Telegram, передає Укрінформ.  

Зокрема, у мо рф заявили: «у Костянтинівці українські націоналісти замінували сховища радіоактивних та хімічних відходів підприємства з виробництва свинцю, які вони планують підірвати при відступі з міста для звинувачення ЗС рф у створенні загрози радіоактивному зараженню територій України». ЦПД наголошує, що це фейк.

У свою чергу колаборант-«керівник» тимчасово окупованого Донецька олексій кулемзін заявив, що «під час обстрілів міста бойовики ЗС України використовують проти мирного населення озброєння від НАТО у повному обсязі». Центр протидії дезінформації застерігає, що це маніпуляція.

Читайте також: В Україні запрацювала «Школа протидії дезінформації» для держслужбовців

А глава мзс рф сергій лавров повідомив, що «стараннями російської делегації вдалося зберегти деполітизований характер домовленості щодо українського зерна, а Вашингтон та Брюссель припинили робити перепони досягненню домовленостей». Водночас останній заявив: «підписання меморандуму росія-ООН наголошує на штучності спроб Заходу скинути на рф провину за проблеми з постачанням зерна». ЦПД попереджає - це дезінформація.

Як повідомляв Укрінформ, російська пропаганда активізувала спрямовану на західну аудиторію інформаційно-психологічну кампанію проти розширення НАТО, зокрема поширює наратив про ймовірність ядерної війни внаслідок приєднання до Альянсу Швеції й Фінляндії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-