роспропаганда лякає Захід ядерною війною через вступ до НАТО Швеції і Фінляндії

роспропаганда лякає Захід ядерною війною через вступ до НАТО Швеції і Фінляндії

Укрінформ
російська пропаганда активізувала спрямовану на західну аудиторію інформаційно-психологічну кампанію проти розширення НАТО, зокрема поширює наратив про ймовірність ядерної війни внаслідок приєднання до Альянсу Швеції й Фінляндії.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє в Телеграмі.

Так, за даними ЦПД, у різних іноземних медіа одночасно з’явилися заяви американських політиків про можливу ядерну війну, до якої може призвести розширення Північноатлантичного альянсу за рахунок Фінляндії та Швеції.

Зокрема, 14 липня відомий своїми співзвучними російській пропаганді наративами сенатор Сполучених Штатів Америки Ренд Пол висловив побоювання щодо можливої ескалації військових дій росії на Європейському континенті та закликав НАТО не приймати до свого складу пострадянські країни.

Водночас ще один американський політик Патрік Бьюкенен, аналізуючи рух Фінляндії та Швеції до НАТО, називав такі дії безглуздою та ризикованою провокацією з боку Альянсу щодо ядерної держави, тобто росії.

«Спроби залякати світ ядерною війною з боку російської федерації не припиняються з 24 лютого 2022 року. Заяви про потенційну ескалацію військового конфлікту — маніпуляція та елемент інформаційного терору рф», — наголосили в ЦПД.

Читайте також: ЦПД зібрав добірку ворожих наративів за тиждень

Як повідомлялося, глави держав та урядів НАТО під час Мадридського саміту 28-30 червня погодили історичне рішення запросити до членства Фінляндію та Швецію. Обидві країни протягом тривалого часу дотримувалися нейтрального статусу, однак вирішили приєднатися до Північноатлантичного альянсу після початку неспровокованої війни росії проти України.

5 липня стало відомо, що країни Північноатлантичного альянсу підписали Протокол про входження Фінляндії та Швеції до НАТО, що дозволяє розпочати процес ратифікації цього документу в усіх країнах-союзницях для завершення процесу входження.

Фото: twitter.com/NATOpress

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-