Інформація з фронту на 90% є закритою - Данілов

Інформація з фронту на 90% є закритою - Данілов

Укрінформ
Інформацію з фронту не можна подавати в режимі онлайн, аби не наражати на небезпеку українських військових та не допомагати ворогу знаходити новітні зразки озброєння, яке українська армія отримує на передову останнім часом.

Як передає Укрінформ, про це сказав секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю Українському радіо.

«Інформація, яка надходить з фронту, є вкрай чутливою. І за кожною інформацією, якщо вона подається некоректно, невчасно і з похибкою, ми можемо мати втрати наших хлопців і дівчат. Я хочу, щоб усі зрозуміли, що це дуже серйозне питання. І вважати, що ми маємо в режимі онлайн передавати всю інформацію з фронту — це вийде за рамки певних процесів. І коли наші війська атакують, особливо з тієї зброї, яку останнім часом ми почали отримувати від наших партнерів, майте на увазі, що за цією зброєю рашисти відкрили полювання», - зазначив Данілов.

Читайте також: Данілов про ефект від західної зброї: Ми встановили певний паритет, але хотілося б більшого

Він нагадав про звернення міністра оборони рф шойгу, який наказав у будь-який спосіб відстежувати та знищувати техніку, що останнім часом з'явилася в ЗСУ.

«Я категорично проти стрімів та інших речей, що стосується війни. В записі можна дещо дивитися, коли пройде час, коли ця техніка відійде на відповідну відстань від міста, де відпрацювала», - пояснив Данілов.

Він також поінформував, що озброєння, яке надходить в Україну від міжнародних партнерів, після навчання українських військових відразу відправляється на фронт, а не знаходиться на складах.

Читайте також: Загарбники охороняють Керченський міст шаленою кількістю ППО - Данілов

«Ситуація непроста, але жодної хвилини зброя не затримується, а відразу відправляється на фронт. Ми готуємо зараз достатню кількість наших військових, які мають цю зброю опанувати і використовувати її. І з кожним днем використання стає все краще і краще. Ми маємо розуміння, що ворог так само не спить. Він на сьогодні поставив завдання — знаходити цю зброю і знищувати її», - повідомив секретар Радбезу.

Водночас він підкреслив, що жодної одиниці зброї з вини українських військових або медійників ворог не знищував. Данілов запевнив, що кожного ранку всі члени Ставки головнокомандувача та Ради нацбезпеки і оборони на 6:30 отримують звіт про стан справ на фронті та у військах, однак 90% такої інформації закриті для суспільства.

Читайте також: Білий дім анонсував нові HIMARS для України

Він закликав ЗМІ з розумінням поставитися до таких обмежень та нагадав, що для рф у цій війні є дуже багато неочікуваних речей.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-