Білий дім анонсував нові HIMARS для України

Білий дім анонсував нові HIMARS для України

Укрінформ
Адміністрація Байдена готується оголосити про ухвалення нового пакету оборонної допомоги Україні, який включатиме додаткові реактивні системи залпового вогню HIMARS.

Про це заявив у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми надалі забезпечуватимемо Україну історичним рівнем оборонної допомоги. Пізніше цього тижня адміністрація оголосить про виділення чергового пакету допомоги за повноваженнями президента США (Presidential Drawdown) з військовим обладнанням для України»,- зауважив представник Білого дому.

Читайте також: Для ефективного стримування рф Україні потрібні мінімум 50 HIMARS та M270 – Резніков

Він уточнив, що цей пакет включатиме «більше систем HIMARS, які українці застосовують дуже ефективно, змінюючи ситуацію на полі бою». Крім того, за його словами, ЗСУ будуть передані боєприпаси для цих систем залпового вогню, а також інші артилерійські набої.

Читайте також: Ситуація на фронті стабілізувалася - Залужний каже, що допомогли HIMARS

Як повідомлялося, виділення президентом США допомоги у вигляді Presidential Drawdown передбачає передачу озброєння й техніки зарубіжним країнам, що може бути негайно вилученою із запасів Пентагону. Крім того, існують інші програми військової підтримки ЗСУ, зокрема Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), яка має на меті закупівлю нових озброєнь у виробників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-