Для ефективного стримування рф Україні потрібні мінімум 50 HIMARS та M270 – Резніков

Для ефективного стримування рф Україні потрібні мінімум 50 HIMARS та M270 – Резніков

Укрінформ
Для ефективного стримування противника Україні потрібно мінімум 50 систем HIMARS та M270, а для ефективного контрнаступу – щонайменше 100.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков під час розмови, організованої Atlantic Council, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він зауважив, що системи HIMARS дали змогу знищити близько 30 командних пунктів та складів боєприпасів, коли Україна використовувала лише 8 таких систем і це суттєво сповільнило російський наступ та суттєво зменшило інтенсивність їхніх артилерійських обстрілів.

«Тож це працює. Ви вдячні нашим партнерам за HIMARS та РСЗВ, зокрема M270. Аби ефективно стримувати противника нам потрібно принаймні 50 таких систем, враховуючи той факт, що наш фронт простягається на 2500 км. Ви можете собі уявити відстань від Барселони до Варшави», - сказав міністр.

Читайте також: Кулеба про постачання зброї: HIMARS, гаубиці, танки - все йде, і буде ще більше

За оцінками Резнікова, для ефективного контрнаступу Україні знадобиться щонайменше 100: «Це може кардинально змінити ситуацію на полі бою».

Крім того, очільник Міноборони зазначив, що після точних обстрілів росіяни почали ховати цілі від українських позицій, тому Україні потрібні більш далекобійні ракети – більше ніж 100-150 км - щоб їх поцілити.

«Далекобійні системи дозволять нам повністю знищити логістику та швидко відрізати російських військових від підтримки», - підкреслив Резніков.

Читайте також: Ситуація на фронті стабілізувалася - Залужний каже, що допомогли HIMARS

Як повідомлялося, раніше міністр оборони Олексій Резніков заявив, що партнери із США задоволені якістю використання українськими артилеристами систем HIMARS, високоточною витратою кожної ракети саме з метою ураження «болючих» місць російських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-