Примусова мобілізація до ЗСУ на Донеччині - ЦПД спростував чергові фейки роспропаганди

Примусова мобілізація до ЗСУ на Донеччині - ЦПД спростував чергові фейки роспропаганди

Укрінформ
Нібито примусова мобілізація до лав ЗСУ на Донеччині - серед фейків, що їх поширила російська пропаганда минулої доби. 

Про це Центр протидії дезінформації при РНБО повідомляє у Telegram, передає Укрінформ.

Депутат російської держдуми леонід слуцький, який водночас є членом переговорної групи від рф, заявив: «поки що офіційний Київ не показує готовності до відновлення переговорів, але якщо нам судилося знову увійти у переговорний процес, тоді умови з нашого боку будуть якісно жорсткішими». У ЦПД наголошують, що це маніпуляція

Окрім того, у мо рф заявили, що «Україна примусово мобілізує мешканців цілого ряду населених пунктів Донеччини, зокрема Артемівська, Соледара та довколишніх міст, аби поповнити значні втрати у живій силі». ЦПД застерігає, що це дезінформація.

Читайте також: Підпали полів українськими військовими - ЦПД спростував чергові фейки роспропаганди

Також один з «керівників» тимчасово окупованих територій Херсонщини заявив: «точковий удар, якого було завдано по шлюзу Каховської ГЕС, вказує на те, що керівництво України прагне знищити всю ту інфраструктуру, яку воно не сподівається повернути назад». У Центрі протидії дезінформації попереджають, що це теж маніпуляція.

Як повідомляв Укрінформ, російська пропаганда активізувала спрямовану на західну аудиторію інформаційно-психологічну кампанію проти розширення НАТО, зокрема поширює наратив про ймовірність ядерної війни внаслідок приєднання до Альянсу Швеції й Фінляндії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-