Підпали полів українськими військовими - ЦПД спростував чергові фейки роспропаганди

Підпали полів українськими військовими - ЦПД спростував чергові фейки роспропаганди

Укрінформ
Підпали полів українськими військовими та самопідрив вибухівки у Маріупольському драмтеатрі - серед фейків російської пропаганди, що вона їх поширила цієї доби.

Про це Центр протидії дезінформації при РНБО повідомив у Telegram, передає Укрінформ.

Так, незважаючи на сьогоднішнє знищення ЗС рф елеватора із понад п’ятьма тисячами тонн зерна на Дніпропетровщині, міноборони рф сергій шойгу «дав вказівки командувачу російських військ на ураження високоточною зброєю позицій противника, з яких здійснюються навмисні підпали полів із пшеницею, а також сховищ із зерновими». У ЦПД наголошують, що це дезінформація.

У свою чергу колаборант-«керівник» тимчасово окупованих територій Запорізької області володимир рогов заявив, що «на засіданні РНБО України українські силовики отримали ультиматум від своїх британських та американських кураторів, що у разі втрати Слов’янська військове фінансування буде припинено». Центр протидії дезінформації застерігає, що це маніпуляція.

Читайте також: ЦПД зібрав добірку ворожих наративів за тиждень

А один з «керівників» тимчасово окупованих територій Луганщини заявив: «у Маріупольському драмтеатрі стався самопідрив української вибухівки, через що загинули 11 військових ЗСУ. Під час внесення бойовиками вибухових речовин до будівлі театру сталася детонація». ЦПД попереджає, що це теж маніпуляція.

Як повідомляв Укрінформ, Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони на прикладі трагедії у Вінниці пояснив, як працюють керовані коментарі при поширенні дезінформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-