Міфічна «військова нарада» у Вінниці - ЦПД спростував чергові фейки роспропаганди

Міфічна «військова нарада» у Вінниці - ЦПД спростував чергові фейки роспропаганди

Укрінформ
Нарада командування ВПС України у гарнізонному будинку офіцерів у Вінниці, по якому напередодні нібито завдали удару російські війська, - серед фейків, що їх поширювала цієї доби російська пропаганда.

Про це Центр протидії дезінформації при РНБО повідомляє у Telegram, передає Укрінформ.

Так, у мо рф заявили, що «на Луганщині росгвардійцями було виявлено документи, які підтверджують, що з квітня по червень 2022 року багато українських військових самовільно залишили передову лінію оборони під різними приводами, тобто фактично дезертирували». ЦПД наголошує, що це дезінформація.

У свою чергу керівники-«колаборанти» тимчасово окупованих територій Луганської області повідомили: «у місті Соледар українські силовики розстрілюють проросійськи налаштованих мирних жителів. Такі ж факти були зафіксовані в Рубіжному і в Сєвєродонецьку». У ЦПД застерігають, що це теж дезінформація.

Читайте також: Від імені угорців Закарпаття розіслали фейкові листи - у ЦПД назвали їх провокацією

А змі рф із посиланням на міноборони рф повідомили, що «у Вінниці було завдано удару по гарнізонному будинку офіцерів, де на той момент відбувалась нарада командування українських ВПС із представниками іноземних постачальників озброєння щодо надання Україні чергової партії літаків, засобів ураження та організації ремонту українського авіапарку». Центр протидії дезінформації заявляє, що це фейк.

Як повідомляв Укрінформ, Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони на прикладі трагедії у Вінниці пояснив, як працюють керовані коментарі при поширенні дезінформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-