Оборона Маріуполя: ЗСУ знищили щонайменше 6 500 загарбників

Оборона Маріуполя: ЗСУ знищили щонайменше 6 500 загарбників

Укрінформ
Героїчний гарнізон Маріуполя знищив щонайменше 6 500 російських загарбників, обороняючи місто.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Маріуполь… З огляду на отриману інформацію про російський морг та кількість трупів окупантів (близько 4 тисяч) лише одного з трьох напрямів атаки на Маріуполь, маємо ще одне підтвердження. Підтвердження того, що героїчний гарнізон Маріуполя знищив щонайменше 6,5 тисяч живої сили окупантів», - зазначив Андрющенко.

Він зауважив, що у травні-червні у військовий морг загарбників та їхньої агентури, облаштований у приміщенні ринку "Азовський", у травні-червні привезли близько чотирьох тисяч тіл російських солдатів, які загинули під час наступу з боку Запорізької області. За словами радника мера, їх щоденно малими партіями, по 30-50 тіл, вивозять у бік Новоазовська та росії.

Читайте також: З російського полону звільнили 32 водіїв, які вивозили маріупольців - ЗМІ

«Цікаво, що вбитих росіян з лінії наступу Новоазовська не ховали - одразу спалювали в тих самих мобільних крематоріях», - додав Андрющенко.

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Більш як 80 днів українські військові тримали оборону Маріуполя. 16 травня розпочалась евакуація українських захисників із заблокованого російськими загарбниками заводу "Азовсталь", яка тривала кілька днів. Після виведення українських військових з "Азовсталі", згідно з домовленостями, вони очікують на обмін.

Читайте також: Може зашкодити обміну: українців закликають не поширювати дані про військовополонених

29 червня відбувся найбільший обмін полоненими: Україна звільнила 95 захисників Азовсталі, загалом – 144 військових. Серед них 43 військовослужбовці полку «Азов».

Більшість звільнених українців мають важкі ушкодження: вогнепальні та осколкові поранення, вибухові травми, опіки, переломи, ампутації кінцівок.

6 червня Президент Володимир Зеленський під час спілкування з журналістами повідомляв, що у полоні знаходяться більш як 2,5 тис. українських військовослужбовців з "Азовсталі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-