З російського полону звільнили 32 водіїв, які вивозили маріупольців - ЗМІ

З російського полону звільнили 32 водіїв, які вивозили маріупольців - ЗМІ

Укрінформ
У селищі Оленівка на окупований Донеччині у полоні близько 100 днів перебували 33 водії-волонтери, з яких 32 - вже звільнені.

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на сайт “Донбас 24”.

“Водії-волонтери стартували із Запоріжжя до Маріуполя наприкінці березня та на початку квітня. Родичі знали, що зв’язку не буде деякий час, і чекали на новини від своїх рідних… Як грім серед ясного неба: водіїв затримано”, - зазначається у повідомленні.

Арт: MEДІАЗОНА.
Арт: MEДІАЗОНА

Родичам спочатку повідомили про "перевірку", яка триватиме місяць. Потім продовжили "термін перебування" ще на один місяць. Публічна інформаційна кампанія «Волонтер не терорист» розпочалася з кінця травня, коли рідні водіїв дізналися, що волонтерам інкримінують тероризм, а за «законами днр» — це строк до 20 років ув’язнення.

Читайте також: Колаборанти вимагають у маріупольців ₴25 тисяч за труну і окрему могилу

Згодом вдалося встановити, що у виправній колонії № 120 у селищі Оленівка перебувають 33 волонтери (32 чоловіки, 1 жінка). Із середини червня почали надходити звістки, що деяких осіб випускали на волю у зв’язку зі станом здоров’я. Таким чином, на початок липня в колонії залишалися 22 особи.

Нині відомо, що в оленівській колонії утримується ще один водій-волонтер - Сергій Тарасенко.

Читайте також: «Покращення» у Маріуполі: ЦПД спростував чергові фейки роспропаганди

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня відбувся масштабний обмін з рф полоненими. З полону визволено 144 захисники України, серед яких - 95 оборонців “Азовсталі”.

Фото: Альбіна Львутіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-