Може зашкодити обміну: українців закликають не поширювати дані про військовополонених

Може зашкодити обміну: українців закликають не поширювати дані про військовополонених

Укрінформ
У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими Головного управління розвідки Міноборони застерігають, що публічне поширення інформації про полонених може зашкодити процесу обміну.

Про це повідомляється на Телеграм-каналі ГУР МОУ, передає Укрінформ.

”Поширення розгорнутої інформації про конкретну людину, яка перебуває в полоні, може ускладнити процес обміну і становити небезпеку для самого полоненого. Інформація про значущість людини, її політичні погляди, місце служби, попередню роботу, рідних та близьких провокує прискіпливе ставлення ворога. В результаті вимоги до обміну конкретної особи можуть бути завищені, а сам процес максимально ускладнений”, - наголошують у Координаційному штабі.

Водночас там звертають увагу на те, що поширення інформації про позивні, військову частину, місце дислокації підрозділу, обставини потрапляння в полон становить загрозу не тільки самому полоненому, а і його бойовим побратимам.

Читайте також: Боялися і просили не дивитися в очі: «азовець» розповів про полон у росіян

“Україна робить усе можливе для того, щоб кожен наш захисник повернувся додому. Якщо ви втратили зв’язок з близькою людиною, яка перебуває на військовій службі, у зоні ведення бойових дій або на окупованих територіях, чи маєте підозру, що ваша близька людина перебуває у полоні у ворога – звертайтеся в уповноважені державні інституції, які опікуються питаннями пошуку та обміну полонених”, - наголошують у ГУР.

Як повідомлялося, 12 липня ГУР МОУ поінформувало про визволення з полону п’ятьох громадян України.

Фото: PAP/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-