Боялися і просили не дивитися в очі: «азовець» розповів про полон у росіян

Боялися і просили не дивитися в очі: «азовець» розповів про полон у росіян

Відео
Укрінформ
Визволений з полону боєць полку «Азов» Дмитро Усіченко на псевдо «Вишня» розповів, що російські медики боялися дивитися в очі полоненим «азовцям».

Про це він сказав в інтерв’ю, оприлюдненому на Телеграм-каналі «ЗСУ Оперативний», передає Укрінформ.

За словами бійця, медики просили не дивитися їм в очі. «Я питаю: чого? А вона: «Не дивися мені в очі, дивись униз кудись». Вони боялися «Азова», - каже Вишня.

Він зазначив, що побратими неодноразово казали, що він схожий на козака-характерника. «А там (у росїї - ред.) багато хто вірить у вищі сили», - додав Усіченко.

Він був одним з добровольців, які здійснили рейд із Києва в оточений Маріуполь. За словами бійця, він усвідомлював ситуацію та готувався до того, що «їде в один кінець, але братам потрібна була допомога».

Усіченко зазначив: перше, що він побачив у Маріуполі, - труп чоловіка на лавці, біля якого гуляла жінка з візочком, а поряд грали у футбол діти. Потім він зустрів контужених дітей, які блукали містом у пошуках води. «Азовець» пояснив, що контузію видавав особливий погляд – «скляні» очі.

Сам він дістав поранення у перші півтори години боїв. Після короткотривалого лікування повернувся у стрій - і знову був поранений.

У полон, каже боєць, здаватися не хотів, але був змушений виконати наказ.

Він також переконаний у перемозі України. «Ми стовідсотково переможемо. Навіть ФСБешники говорили, що ми охріненно воюємо», - сказав Усіченко.

Як повідомлялось, 29 червня під час обміну з російського полону визволили 144 українських військових, серед них 95 захисників Азовсталі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-