Зеленський: росія знищила в Україні близько 80 тисяч будівель - це мільйони людських доль

Зеленський: росія знищила в Україні близько 80 тисяч будівель - це мільйони людських доль

Відео
Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення в Україну росія знищила близько 80 тис. об’єктів, серед яких більше 2,1 тис. освітніх і майже 800 медичних закладів.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час виступу на Конференції з питань відновлення України у швейцарському місті Лугано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Агресія росії все ще продовжується, а вже близько 80 тисяч об’єктів зруйновано, це – десятки мільйонів квадратних метрів площ. І коли ми бачимо такі втрати, ми повинні бачити не просто зламані стіни, не просто розбиту церкву, не просто випалені коридори чи кімнати, а мільйони людських доль, які ніколи не будуть такими, як вони були раніше», - підкреслив глава держави.

Читайте також: Конференція в Лугано: Україна представляє план масштабної відбудови

Зокрема, за його словами, за перші чотири місяці повномасштабної війни російська федерація знищили 2103 освітні об’єкти.

«Це свідоме знищення освітнього простору, простору, у якому відбувається соціалізація дітей, у якому люди навчаються бути людьми», - переконаний Президент.

Він додав, що за час від 24 лютого росія зруйнували 799 об’єктів медичної інфраструктури. На його думку, обстріли лікарень і пологових будинків є демонстрацією росії , що «вона нібито здатна знищити саму можливість цивілізації для Україну, базову гуманність, яка є в кожній нормальній країні».

Читайте також: Підсумком конференції з відбудови України має стати «Декларація Лугано» - президент Швейцарії

«Це все – свідома тактика росії: не просто обстріли, а ставка в ідеологічному протистоянні. Держава-терорист сподівається, що такі руйнування стануть доказом нібито неспроможності демократичних систем і європейського вибору нашого народу дати людям не те, що нормальне, а взагалі - життя», - наголосив Зеленський.

Він відзначив системне знищення росіянами житлових кварталів українських міст і постійний ракетний терор цивільного населення.

Як повідомлялося, 4-5 липня в Лугано (Швейцарія) відбувається Конференція з питань відновлення України, де презентують проєкт відповідного плану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-