ЄСПЛ зобов'язав рф забезпечити дотримання прав українських військовополонених

ЄСПЛ зобов'язав рф забезпечити дотримання прав українських військовополонених

Укрінформ
Європейський суд з прав людини 1 липня у рішенні у справі у справі військовополоненого Ярослава Олійніченка щодо забезпечення його прав та надання медичної допомоги зобов'язав рф забезпечити дотримання прав усіх українських військовополонених.

Рішення оприлюднено на сайті ЄСПЛ, передає Укрінформ.

Зокрема, ЄСПЛ вказує, що російський уряд має поважати права Олійніченка та надати йому необхідну медичну допомогу.

Суд також наголосив, що ці тимчасові заходи застосовуються до будь-якого запиту, зробленого від імені українських військових, які перебувають у російському полоні й щодо безпеки здоров’я та життя яких є побоювання.

Читайте також: ЄСПЛ вимагає від рф не допустити страти засуджених у Донецьку британців

Як зазначається, за даними української влади, Олійніченко був заступником командира підрозділу і потрапив у полон у Маріуполі. Його дружина заявляє, що до українських військових застосовувалися катування, коли вони перебували в одному з таборів, де, як вважають, утримується Олійніченко. Вона просить ЄСПЛ зобов'язати уряди росії та України встановити місцезнаходження її чоловіка, гарантувати його безпеку та звільнити його.

ЄСПЛ просить уряду російської федерації надати протягом тижня інформацію про те, чи перебуває Олійніченко у російському полоні, а якщо так, то в яких умовах утримується.

Читайте також: Україна подала у ЄСПЛ ще один позов проти росії – збитки оцінюють у $80 мільярдів

Суд також просить уряд України надати будь-яку наявну інформацію протягом тижня.

Як повідомляв Укрінформ, ЄСПЛ прийняв рішення щодо вжиття тимчасових заходів у справах двох британців, які були засуджені до страти в окупованому Донецьку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-