роспропаганда «побачила» у матеріалі The Guardian думку, що довга війна вигідна кремлю

роспропаганда «побачила» у матеріалі The Guardian думку, що довга війна вигідна кремлю

Укрінформ
російська пропаганда маніпулює матеріалом у виданні The Guardian та запевняє, що затягування війни в Україні вигідне кремлю.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомило у Телеграмі.

Як переконують кремлівські та проросійські медіа, іноземні фахівці визнають, що у війні з Україною «москва не відступить» і «росія, як і раніше, утримує баланс сил».

Насправді ж аналітик Кейр Джайлс у своєму матеріалі засуджує ті країні, які надто повільно надають Україні підтримку важким озброєнням. За його словами, всі погрози росії про початок ядерної війни так і залишились погрозами, а тактика залякування триватиме, поки союзники не нададуть Україні необхідну для перемогу зброю, тому затягувати війну не можна.

Читайте також: У ЦПД назвали дезінформацією заяву про відмову західного бізнесу йти з рф

Подібні заяви звучать і від світових лідерів. На саміті НАТО Прем’єр Бельгії заявив, що війну в Україні треба завершити військовим шляхом.

Як зазначають у ЦПД, ці факти свідчать, що всі спроби росії нав’язати перемовини зазнали поразки, натомість світ готується надавати Україні підтримку до повної військової перемоги.

Як повідомляв Укрінформ, російські засоби масової інформації поширюють фейковий наратив про «збройний саботаж», який нібито влаштували Києву країни Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-