У ЦПД назвали дезінформацією заяву про відмову західного бізнесу йти з рф

У ЦПД назвали дезінформацією заяву про відмову західного бізнесу йти з рф

Укрінформ
Заява віцепрезидента російського союзу промисловців і підприємців серія красильникова про те, що західний бізнес не хоче йти з ринку рф, є дезінформацією.

Як передає Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі.

ЦПД зібрав чергову добірку фейків та дезінформаційних вкидів, які російська пропаганда поширила станом на ранок 29 червня.

Так, дезінформацією є заява віцепрезидента російського союзу промисловців і підприємців с.красильников про те, що "ніхто з ділових людей Заходу не хоче залишати ринок рф: якщо компанії можуть, вони не йдуть з рф, хоча перебувають під колосальним тиском США, ЄС та своїх урядів".

Читайте також: росія поширює фейк про «виснаження» західних збройних арсеналів – ЦПД

Крім того, пропагандистські ЗМІ з посиланням на французьке видання Le Point повідомляють, що "росія виявилася не самотньою, коли Захід спробував виключити її зі світової економіки – на її бік схилилися колишні колонії Європи, що відмовилися підтримувати Захід – країни "Руху неприєднання". Однак це дезінформація, попереджають у ЦПД.

Читайте також: Удар по Кременчуку та знову хімічна зброя - фейки від роспропаганди за минулу добу

Окрім того, представник рф при ООН дмитро полянський заявив: "Жодного удару по ТЦ у Кременчуці рф не завдавала", а участь Президента України Володимира Зеленського у засіданні Радбезу ООН "відбулася без консультацій з усіма членами ради, що порушує наявну практику, а РБ ООН не повинна перетворюватися на дистанційний майданчик для випрошування зброї в НАТО". У ЦПД наголошують, що це є маніпуляцією.

Як повідомляв Укрінформ, ЦПД заявив, що російська пропаганда назвала “постановкою” обстріл житлового будинку на Лук'янівці у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-